המטבח הוא המקום שבו הקסם מתרחש. לא רק בגלל שזה המקום שבו אנחנו מבשלים, אלא גם בגלל שזה החלל שבו אנחנו מבלים עם בני המשפחה והחברים. כאן אנחנו מתחילים את הבוקר שלנו וכאן אנחנו נרגעים בארוחת הערב המשפחתית אחרי יום ארוך. לכן, בהתחשב בחשיבותו של המטבח, חשוב שחלל המטבח יהיה מעוצב ועשוי כך שיתאים לצרכים הספציפיים שלכם.
הום סטיילינג שרואה לנגד עיניו את עיצוב המטבח המיטבי, מכיר בעקרונות חשובים לתכנון מטבח יעיל יותר, כמו:
- משולש המטבח
- שטח אחסון נאות
- משטח העבודה
הום סטיילינג במטבח – הצהרת כוונות
בדרך כלל, עיצוב המתוכנן על ידי מעצב פנים (בין אם סיים תואר ראשון באדריכלות פנים או לימודי תעודה בעיצוב פנים), אמור להיענות לעקרונות העיצוביים שיבטיחו תוצאה סופית משביעת רצון, פונקציונלית ואסתטית כאחת.
גם במקרה של עיצובי מטבחים, עקרונות העיצוב מאפשרים לעצב את המטבח היעיל ביותר. וכשאומרים ׳יעיל׳, הכוונה היא לעיצוב שמקל על ביצוע המשימות היומיומיות במטבח. חשבו על זה כמו על זרימה טבעית כשעוברים ממשימה למשימה בתוך המטבח.
למרות שהעיצוב משתנה ומותאם לצרכים הספציפיים של כל לקוח, ישנם כמה עקרונות בסיסיים שאותם ניתן ליישם בכול סוג של טרנד עצובי.
עקרונות התכנון
העקרונות העיקריים בעיצוב המטבח אינם תקנות בנייה מחייבים אלא הנחיות עיצוב שיעזרו לכם לתכנן מטבח יעיל יותר.
- משולש המטבח
למי שלא מודע לעקרון ׳משולש המטבח׳, המעצבים משתמשים במונח זה כדי לתאר את המיקום האידיאלי של הכיור, הכיריים והמקרר – בשלוש נקודות היוצרות משולש דמיוני.
הסיבה לכך שמומחים רבים עושים זאת היא כדי להבטיח שכאשר אדם מבשל במטבח, שלושת הנקודות העיקריות יהיו ממוקמות זו כנגד זו.
במטבח, הפעילות הרבה ביותר נעשית לרוב בסמוך לכיור, אבל חשוב לוודא שעיקרון המשולש מתקיים במידת האפשר.
בלי קשר לגודל המטבח או לסידור שלו:
- רגלי המשולש צריכות להיות לא קטנות מ-3 מטרים, או
- לא גדולות מ-7.5 מטרים.
אם המרחק יהיה קטן מדי, אנשים יתקלו אחד בשני כשיותר מאדם אחד יעבוד במטבח, ובאופן דומה, אם המרחק יהיה גדול מדי, אזי הכנת האוכל עשויה להפוך למשימה מעייפת.
לכן, אף פעם אל תתעלמו מעוצמתו של משולש המטבח הטוב והמיטיב! עיצוב מטבח מושלם הוא זה שבו המשולש הטוב ביותר האפשרי.
- שטח אחסון נאות
בהמשך לעקרון משולש המטבח, חשוב לא פחות להבטיח שבמטבח יהיו אזורי אחסון ואזורים להכנת מזון. באופן כללי, יש היום גאדג׳טים רבים למטבח ופריטים כמו בלנדר יד, מעבד מזון וכו׳. וכל אלה צריכים לאחסן איפשהו במטבח. ללא אחסון נאות, כל הפריטים הללו יוסיפו עומס על משטח השיש במטבח.
הקפידו לתכנן מספיק ארונות אחסון ומגירות במטבח שלכם, כך שלכל פריט יהיה מקום אחסון משלו. יש הממליצים לערוך רשימה של כל המכשירים האלה, ולתכנן מראש את מקום האחסון הנדרש.
מה שנהדר במטבחים המודרניים הוא שקיים מגוון רב של יחידות אחסון וארונות שעומדים לבחירתכם. למשל, מגירות גדולות ועמוקות הן יעילות במיוחד לאחסון סירים ומחבתות.
שקלו גם לשלב ארון או מזווה במטבח שבו תוכלו לאחסן את כל המזון המיובש והמשומר.
אזור נוסף לאחסון יעיל הוא ארון עליון. אם יש לכם מטבח גבוה במיוחד, נסו להשתמש בכול הגובה הזמין כדי להוסיף עוד אחסון מעל למשטח השיש. בארונות הגבוהים אפשר לאחסן פריטי מטבח ומכשירים שבהם אתם משתמשים לעתים רחוקות. אולי זו המלצה מובנת מאליה, אבל עדיף לאחסן את כל הכלים המשמשים אתכם באופן קבוע, בארונות התחתונים ובמגירות.
- משטחי העבודה
היבט נוסף בהום סטיילינג לעיצוב המטבח הוא משטחי העבודה. לא רק שיש צורך במשטח עבודה גדול דיו להכנת המזון, חשוב גם להבטיח שהחומר שייבחר למשטח העבודה, יהיה פרקטי ומתאים לעיצוב שלכם.
בימינו, אנשים רבים מעוניינים לשלב אי בעיצוב המטבח החדש שלהם או דלפק לארוחת הבוקר. אם במטבח שלכם יש מספיק מרחב כדי לעשות זאת, בלי לצופף יותר מדי את החלל, לכו על זה. הדלפקים האלה יכולים להוות תוספת לצד החברתי של המטבח, ותוספת לשטחי העבודה.
לגבי החומר ממנו ייבנה משטח העבודה, חשוב לקחת בחשבון את החומר הטוב ביותר הן מהבחינה המעשית והן מהבחינה האסתטית. לכן, מומלץ להקדיש זמן להתאמת חומר זה.