התחדשתם במטבח חדש? אתם כעת בשלב התקנת השיש ולאחר מכן המכשור החשמלי והכיריים? במאמר הבא נסביר על מה חשוב לשים דגש כאשר מתקינים כיריים בשיש חדש במטבח.
חשוב להבין את מידות הכיריים
מידת הסטנדרט לרוחב של כיריים היא כ- 60 ס"מ בחלק הפנימי ו-70 ס"מ בחלק החיצוני, אך כמו בכל כלל יש גם יוצאים מן הכלל ויש גם מידות שאינן סטנדרטיות ואליהן יש לשים לב בעת הזמנת השיש וגם בעת התקנתו מהסיבה שאיש השיש יצטרך לבצע חיתוך מדויק שעליו ישבו הכיריים בצורה תקינה וללא תזוזה.
כשמדובר על כיריים במידות סטנדרטיות, אז בדרך כלל לא תהיה בעיה כי איש השיש מכיר היטב את המידה ומתכוונן אליהן מראש, אלא אם הדגשתם בפניו אחרת.
מידות נפוצות של כיריים הן:
- מידת סטנדרט – 60 ס"מ פנימי ו-70 ס"מ חיצוני, כיריים עם 4 להבות
- מידה קומפקטית – 30 ס"מ פנימי, 40 ס"מ חיצוני, כיריים עם 2 או 3 להבות
- מידות סטנדרט מעט יותר רחבות – 65 ס"מ פנימי ו-75 ס"מ פנימי, כיריים עם ארבע או חמש להבות.
- מידות גדולות – 88 ס"מ פנימי ו-110 חיצוני, כיריים גדולות עם 5-6 להבות.
הגבהה או חיתוך השיש?
בהתקנת שיש למטבח וכיריים תמיד קיימת ההתלבטות הבאה:
- הגבהת השיש ועליו הנחת הכיריים – מבצעים בדרך כלל במצבים שבהם המגירה שנמצאת מתחת לשיש צמודה מידי וחיתוך יגרום למצב של מגירה ללא תכלית.
- חיתוך השיש – אפשרות הרבה יותר אסטטית כאשר המטבח והכיריים כבר מותקנות, אך יש לבצע עבודת חיתוך מדויקת מאוד.
מלבד החלק הטכני בבחירת אחת מהאפשרויות האלו, מדובר על החלטה אסטטית שיש להתאים אותה אל סגנון המטבח שלכם.
חישוב הרווח בין שנשאר מהכיריים ועד לסיום השיש משני צידיו
עוד דבר ממש חשוב שיש לבדוק עם איש השיש הוא הרווח בין סיום הכיריים לקיר והשיש הנותר עד לסף. למה יש חשיבות לבחינת הרווחים האלו? אלו הסיבות:
- מספיק מקום להנחת סירים גדולים – אם אין לכם מספיק מקום בין הכיריים לקיר, אתם לא תוכלו להניח על הכירות הרחוקות סירים גדולים. כמו כן, ברגע שתרצו להניח ארבעה סירים על כל הכירות ביחד, לא תוכלו לעשות זאת.
- הימנעות מקרבה ללהבות – אם אין לכם מספיק מקום של שיש לאחר שמסתיימות הכיריים בחלק החיצוני, אתם עשויים לבשל כשאתם קרובים מאוד ללהבות וזה מצב מסוכן מאוד. מעבר לכך שזה לא נעים לבשל כשחשים מאוד חזק את החום.
- סכנת נפילה של הסיר – אם אין לכם מספיק מקום בין סיום הכיריים בחלק החיצוני לבין השיש, אתם מסתכנים בנפילה של סירים בעת הבישול וגם זה מצב מאוד מסוכן.
חיתוך של השיש באופן מדויק לנקודת הגז
אם בחרתם באפשרות של חיתוך השיש עבור הכיריים, הרי שאיש השיש חייב לוודא שהוא מבצע חיתוך באופן מדויק לנקודת הגז שנמצאת בקיר בסמוך למגירה שמתחת.
גם במקרה הזה מדובר על מדידות שיש לבצע לפני ולקחת בחשבון. מכיוון שנקודת הגז בדרך כלל כבר מותקנת ועליה מתכננים את התקנת ארונות המטבח, חשוב שאיש השיש יגיע אליכם, יראה את מיקום הנקודה ולפיה יבצע את החיתוך.
לסיכום, התקנת כיריים בשיש חדש מחייבת עבודת מדידות מקיפה ומדויקת. ללא דיוק במדידות אתם מסתכנים באפשרות שמתקין הגז לא יוכל להתקין עבורכם את הכיריים. רכישת כיריים מתאימות ברוחבן וחיתוך מדויק של השיש הן שתי המשימות העיקריות, אך יש עוד מספר מדידות שאיש השיש חייב לבצע כדי שהעבודה גם תצא אסטטית.